Örömmel tájékoztatom, hogy Sopronban is elindul a MediBall.! Ez a Kínából származó meditációs labdajáték 3 éve jutott el Magyarországra és azóta meghódította Kelet-Magyarország apraját és nagyját!

Most Sopronba is megérkezett! Frissen végzett MediBall oktatóként célul tűztem ki, hogy minél több emberrel megismertessem a mozgásnak ezen csodálatos formáját.

 

Mi is a MediBall?
A MediBall kínai eredetű labdajáték, a Tai Chi körkörös mozdulataira épül, lágy és ugyanakkor dinamikus mozgásművészet. A MediBallt egy 22 cm átmérőjű gumi felületű ütővel és egy 50 g tömegű homokkal töltött teniszlabda méretű gumi labdával játsszák. A játék sokoldalúságára jellemző az, hogy egyénileg, párban és csoportban is játszható.

Az ütő és a labda használata eltér a megszokottól. A gyakorló célja, hogy a centrifugális erő segítségével, körkörös mozdulatokkal, ívekkel és spirálokkal az ütőn tartsa a labdát. A gyakorlók felkészültségüktől függően egy vagy két ütőt használnak.

A jól bemutatott formagyakorlat során a versenyző mozgásos meditatív állapotba kerül. A kivitelezés során megélt harmónia mind a gyakorló, mind a néző számára művészi szintű esztétikai élményt jelent.

 

1. Kinek ajánljuk?

A MediBall mindenki számár ajánlható, korhatár nélkül elsajátítható, Magyarországon egyre népszerűbb egészségmegőrző labdajáték. Ajánljuk fiataloknak és időseknek egyaránt, tanulási képességek, koncentráció és kreativitás fejlesztése miatt. Ajánljuk prevencióra és rehabilitációra, az immunrendszer erősítéséhez, a csont és izomrendszer átmozgatásához. Stresszkezelésre a fizikai, mentális és érzelmi területek összehangolására. A megfelelően végzett MediBall gyakorlás egy aktív meditáció, így ajánljuk a belső békét és harmóniát keresők számára

A családok és barátok szabadidős vagy versenysportként egyaránt űzhetik.

 

2. Milyen képességet fejleszt?

A MediBall elsősorban a test és idegrendszer ellazításának képességét fejleszti: amikor elkapjuk a labdát nem ütnünk kell azt, hanem lágyan elkapni, majd körpályán tartva továbblendíteni. Növeli az állóképességet, hajlékonyságot, rugalmasságot és gyorsaságot. A páros játéknak köszönhetően növeli a reakcióképességet és reagálási sebességet. Pozitívan hat a mozgáskoordinációra, egyensúlyérzékre és egyensúlyozó képességre, valamint a téri tájékozódó képességre. Fejleszti a kreativitást, a jobb és bal agyfélteke összekapcsolását, javítja a koncentrációt. A zenére történő gyakorlás miatt fejleszti a ritmusérzéket és ritmusképességet. A formagyakorlatok megtanulása által javul a mozdulatok összekapcsolásának képessége. A MediBall gyakorlásával rövid idő alatt megtapasztalható a mozgástanulás legmagasabb szintje, a kreatív finomkoordinációs szint.

Korunk embere stresszel terhelt. A MediBall gyakorlása észrevehetően segít finoman, gyengéden, és teljes mértékben megoldani problémáinkat, megküzdeni mindennapi gondjainkkal. A mozdulatok fejlesztik az ember egyéniségét, testi, lelki és szellemi egységét, jobban, mint bármilyen elméleti oktatás.

 

Egy kis ízelítő:
www.youtube.com/watch

 

Minden érdeklődőt szeretettel várok az óráimon:
Hétfő: 10:00 Mandu Ház Sopron, Deák tér 30. (kezdés szeptember 12.)
Kedd és csütörtök: 18:30
(jó idő esetén!)
Anger-réti Sporttelep (patak felőli oldala)

Szabó Csilla, MediBall oktató
tel.: 06-30/8300-344
e-mail: mediballsopron@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://energyklubsopron.blog.hu/api/trackback/id/tr503162846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása